keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Elämää Derryssä

Viikonloppuna pääsimme muuttamaan uuteen asuntoon, tai siis siihen minne meidän oli tarkoitus alunperinkin asuttautua.
Nyt meillä on yläkerrassa sijaitsevien makuuhuoneiden ja kylpyhuoneiden lisäksi ensimmäisessä kerroksessa olohuone, keittiö, ruokailuhuone ja pieni eteinen. Tilaa on ainakin huomattavasti enemmän kuin ensimmäisessä majoituspaikassa. Ja nyt ainakin on mahdollista itse pestä pyykkiä.
Talo on hieman kauempana keskustasta ja sijaitsee melko korkean mäen rinteessä, mutta on kuitenkin kotoisampi ja rauhallisempi.


Menimme sunnuntaina tutustumaan hieman Pohjois-Irlantilaiseen pubikulttuuriin. Missään emme nähneet hintoja tai valikoiomaa, joten pubit ovat luultavasti suunnattu enemmän paikallisille. Osa pubeista oli hieman ahtaita sillä pöytiä oli ahdettuu pieniin tiloihin suuria määriä. Vaikka erotuimme joukosta selvästi turisteina meille oltiin silti todella ystävällisiä, ja monet olivat uteliaita mistä päin maailmaa olimma tänne päätyneet. Suurin osa pubeista on joka päivä auki ja ihmisiä riittää aina.


Keskiviikkona menimme shoppailemaan läheiseen kauppakeskukseen. Ulkopuolelta kauppakeskus näytti enemmänkin vanhalta varastorakennukselta/tehtaalta. Sisäpuolelta kauppakeskus oli kuitenkin siisti, mutta pienempi miltä vaikutti. Kenkäkauppoja oli melkein yhtäpaljon kuin vaatekauppoja. Odotimme innolla kauppakeskuksessa syöntiä, mutta jouduimme hieman pettymään valikoiman suppeuteen. Valikoimassa oli vain pikaruokapaikkoja tai kiinalaista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti