sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Work and Fun

Keskiviikkona menimme North West Regional Collegeen siinä luulossa että meille esiteltäisiin koulua, saimmekin esittelykierroksen kaupungista. Oppainamme olivat kaksi koulun opiskelijaa, joiden aksentti oli todella syvä ja sen vuoksi heitä oli välillä vaikea ymmärtää.


Aloitimme kierroksen kävelemällä Derryn muurilla. Muurit rakennettiin 1600-luvun alkupuolella ja ovat 2km pitkät. Muureilla on vielä paljon alkuperäisiä tykkejä.




He esittelivät meille myös kaupungin muita nähtävyyksiä, kävimme esim. kirkossa ja kävelimme rauhansillan (Peace Bridge) ylitse. Saimme myös suosituksia hyvistä ruokapaikoista.




Loppuviikon olimme töissä. Tässä vähän meidän työpäivistämme:

Sini: 

Työpaikkani Primrose-leipomo sijaitsee kaupungin laidalla tehdasalueella, joten joudun kulkemaan sinne Bussilla. Bussit kulkevat aikaisintaan vasta kahdeksalta, ja leipomo aukeaa jo kuudelta, joten pääsen muutamana päivänä viikossa Bernadetten (leipomon pomon) kyydillä leipomolle kuudeksi. Leipomo on aika pieni ja itse leipomossa on vain kaksi työntekijää Bernadetten lisäksi. Leipomolla on kaksi kahvilaa jonne teemme kaikki tuotteet. Molemmat Primrose kahvilat sijaitsevat aika lähellä kaupungin keskustaa.
Olen päässyt tekemään paljon skonsseja, kuppikakkuja, soodaleipää, marenkeja ja paljon muita pieniä leivonnaisia. Skonsseja tehdään aina heti aamusta kolmea eri lajia, samoin kuppikakkuja. Muita tehdään tarpeen mukaan. Leipomossa tehdään myös laaja valikoima kakkuja, mutta en ole pääsyt tekemään niitä vielä. Työntekijät ovat mukavia ja kannustavaisia.

Johanna:

Minun työpaikkani tosiaan on Browns ravintolassa Foyle-joen toisella puolen, ja rauhansillan ansiosta pääsen helposti töihin jalan kulkemaan.
Olen tähän asti päässyt joitain alkuruoka-annoksia tekemään, muutta suurimmanosan ajasta katson ja opin välillä muita auttaen. Ensiviikolla olen jälkiruokakokin/leipurin vuorossa, joten työni alkavat vasta keskiviikkona. Eli pääsen tästälähtien viikottain eri pisteisiin työskentelemään.
Lauantaina töissä ollessani vauhtia keittiössä riitti, ja vaikka näin olivat työntekijät minulle kertoneetkin yllätti se silti.
Keittiö ravintolassa on todella pieni, mutta silti se tuntuu riittävän. Hekilökuntaa ravintolan keittiössä on lisäkseni ollut n. 4-5 + tiskari(t).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti